Do VIII edycji konkursu zakwalifikowano 32 sery, wytwarzane przez mazowieckich producentów. Kapituła konkursu wyłoniła laureatów i wskazała wyróżnionych w czterech kategoriach regulaminowych: sery świeże, sery dojrzewające, sery pleśniowe, sery kwasowe.
W kategorii sery świeże, aż dwie nagrody przypadły naszym mieszkańcom:
- I miejsce za „Ser podpuszczkowy z trawą żubrówką” zdobył Kacper Wojciech Stankiewicz z Roszczepu
- III miejsce za „Węgier” zdobyła Katarzyna Stankiewicz z Roszczepu
Przypomnijmy, że w zeszłorocznej edycji konkursu "Roszczepski ser podpuszczkowy z pistacjami i żurawiną" p. Katarzyny Stankiewicz zdobył pierwsze miejsce w kategorii serów świeżych. Tegoroczna edycja jest potwierdzeniem, że sery z Roszczepu są produktem unikatowym i smacznym, który nieprzerwanie utrzymuje bardzo wysoką jakość. Serdecznie gratulujemy i życzymy wytrwałości w kultywowaniu tradycji wyrobu własnych produktów żywnościowych.
Zdjęcia: mazovia.pl